Polityka prywatności

Od dnia 25 maja 2018 r. obowiązuje Rozporządzenie Parlamentu Europejskiego i Rady (UE) 2016/679 z dnia 27 kwietnia 2016 r. w sprawie ochrony osób fizycznych w związku z przetwarzaniem danych osobowych i w sprawie swobodnego przepływu takich danych oraz uchylenia dyrektywy 95/46/WE (dalej jako: „RODO”).

Spełniając obowiązek informacyjny chcemy przedstawić najważniejsze informacje dotyczące tego tematu.

Kto jest administratorem danych osobowych?

Administratorem danych osobowych jest firma  JM PRO Sp. Z O.O. ul. św. Małgorzaty 15/7 32-091 Raciborowice NIP : 5130247084  KRS: 0000642862 (Sąd Rejonowy dla Krakowa-Śródmieścia, XII Wydział Gospodarczy Krajowego Rejestru Sądowego)

W jaki sposób możesz się skontaktować w sprawie swoich danych osobowych?

W tej sprawie można kontaktować się z nami emailowo pod adresem: biuro@liczysieslowo.pl

Do jakich celów przetwarzane są Twoje dane osobowe?

W czasie kontaktu z nami, możesz zostać poproszony o podanie niektórych swoich danych osobowych, poprzez np. wypełnienie formularza lub w inny sposób. Charakter podania danych jest dobrowolny.

Przetwarzamy Twoje dane:  

W celach marketingowych: naszych usług i produktów oraz informacje handlowe dotyczące współpracy, które podjęliśmy z naszymi partnerami biznesowymi, informacje o ich produktach i usługach, oraz w celu otrzymywania informacji handlowych. W takiej sytuacji będziesz proszony w większości przypadków o adres e-mail lub imię i adres e-mail.

W przypadku udzielenia zgody marketingowej, możesz ją w każdej chwili wycofać, co nie wywrze jednak wpływu na przetwarzanie danych dokonane przed cofnięciem zgody.

W cel realizacji zamówienia: W przypadku formularzy zamówień będziesz proszony o podanie pełnych danych osobowych. W celu rozliczenia zlecenia i wystawienia FV.

W celach statystycznych działalności firmy.

Podanie wszelkich danych ma zawsze charakter dobrowolny i polega na wypełnieniu formularza na jednej z podstron naszej strony internetowej www.liczysieslowo.pl

Wymagamy tylko tych danych, które są niezbędne do działania serwisu. Niepodanie wymaganych danych zablokuje czynność, którą te dane dotyczyły.

Czas przetwarzania Twoich danych osobowych?

Naszym zadaniem i celem jest przetwarzać Twoich danych osobowych tak krótko jak tylko jest to możliwe. W różnych przypadkach wygląda następująco:

– w celu realizacji umowy twoje dane będą przetwarzane przez okres realizowania przez nas Umowy, aż do jej rozliczenia. Np. oficjalne zakończenie współpracy

– w przypadku przetwarzania danych na podstawie Twojej zgody – do momentu jej cofnięcia. Np. Cofnięcie zgody na otrzymywanie informacji marketingowych.

Udostępnianie i przekazywanie danych osobowych?

Nie udostępniamy Twoich danych osobom trzecim i będą one przetwarzane przez nas. Wyjątkiem od tej zasady są sytuacje, gdy udostępnienie jest koniecznie w celu realizacji usługi (np. Firmy kurierskiej, biuru księgowemu, firmie hostingowej, obsługi marketingowej). W takiej sytuacji powierzamy dane podmiotom wykonawczym na podstawie pisemnej umowy. W takiej sytuacji niniejsze podmioty nie są uprawnione do dowolnego korzystania z tych danych. Odbiorca może z nich skorzystać jedynie do celów realizacji umowy, tylko w celach przez nas ustalonych i zgodnie z obowiązującym prawem. Dodatkowo Twoje dane osobowe mogą być także udostępnione: odpowiednim organom państwowym na ich żądanie na podstawie odpowiednich przepisów prawa lub innym osobom i podmiotom – w przypadkach przewidzianych przez przepisy prawa.

Jakie masz prawa?

Przysługuje Ci prawo dostępu do Twoich danych osobowych, prawo do żądania ich sprostowania, usunięcia, czy też przeniesienia. Posiadasz również prawo wyrażenia sprzeciwu wobec przetwarzania danych osobowych, jak również prawo żądania ograniczenia przetwarzania danych osobowych. Przysługuje Ci również prawo wniesienia skargi do organu nadzorczego, którym obecnie jest GIODO. Więcej o sposobie realizacji swoich praw dowiesz się z Polityki Prywatności.

Czy Twoje dane będą profilowanie?

Przesyłane do Nas dane osobowe nie będą przetwarzane w sposób zautomatyzowany, w tym nie będą profilowane.

Jeśli chcesz wycofać wszystkie zgody marketingowe, które dotychczas nam udzieliłeś, wyślij do Nas mail na biuro@liczysieslowo.pl